Hoe je tickets kan kopen op TicketSwap
Ik wil een ticket kopen
Hoe verzeker ik dat ik pushnotificaties van TicketSwap ontvang?
Hoe verzeker ik dat ik pushnotificaties van TicketSwap ontvang?

Deze gids helpt je bij het snel binnen krijgen van alle ticket alerts

Lukas avatar
Geschreven door Lukas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om ervoor te zorgen dat je pushnotificaties voor loterijen en ticket alerts tijdig ontvangt, moet je telefoon correct ingesteld staan.

Zorg ervoor dat je telefoon internetverbinding heeft.

Je kan dit controleren door je browser te openen en een website te bezoeken.

Als dit lukt, maar je ervaart wel problemen met de notificaties van TicketSwap, dan is het een goed idee om je mobiele provider te contacteren. Het is ook mogelijk om een nieuwe verbinding te proberen. Als je Wi-Fi gebruikt, kan je schakelen naar mobiele data en andersom.

Mogelijke oplossing per Operating System

iOS

Zorg ervoor dat je notificatie-instellingen aanstaan in je iPhone instellingen.

1. Open de instellingen van je mobiel

2. Ga naar het menu 'Berichtgeving'

3. Scroll naar beneden tot je 'TicketSwap' vindt en open dit

4. Klik op het schuifje genaamd 'Sta berichtgeving toe' en zorg ervoor dat je alle types notificaties ontvangt

Andere oplossingen

Als je er zeker van bent dat je notificatie-instellingen correct staan, dan is er mogelijk een probleem met je verbinding of iOS. Probeer je iOS te updaten als dit mogelijk is, hierna kan je kijken of je de laatste versie van TicketSwap gebruikt.

Hoe check je of je iOS up-to-date is:

1. Open de instellingen van je mobiel

2. Ga naar het menu 'Algemeen'

3. Ga naar 'software-update'

4. Je ziet nu of je iOS de meest recente versie heeft

5. Update het systeem als dit nodig is

Let wel dat het verzenden van notificaties volledig wordt gecontroleerd door Apple's Push Notification Service (APNS) en problemen met deze service kunnen niet door TicketSwap worden opgelost. Het kan dus zijn dat het probleem volledig buiten TicketSwap ligt.

Android

Schakel 'Niet Storen' uit

• Als 'Niet Storen' uitgeschakeld staat worden notificaties niet van TicketSwap mogelijk niet weergegeven

Minimaliseer energiebesparingsmodus

• Hou je telefoon of tablet opgeloaden zodat het toestel niet in energiebesparingsmodus gaat. Deze modus kan notificaties tot wel een kwartier uitstellen. Hou dus je telefoon opgeladen of aan de oplader.

Open de TicketSwap app regelmatig

• Het systeem van Android werkt met mechanismes die van invloed zijn op de aflevering van notificaties. Als je de TicketSwap app regelmatig niet gebruikt, dan kan het systeem de app in stand-by modus zetten. Om dit te voorkomen helpt het om de app in elk geval eens in de paar dagen te openen.

Voorkom dat een task-killer app de TicketSwap-app blokkeert

• Als je een task-killer gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet het gebruik van de TicketSwap-app onderbreekt.

Stel achtergrondsdata en batterijgebruik in voor de TicketSwap-app

1. Ga naar de instellingen van je toestel

2. Ga naar apps --> TicketSwap

3. Ga naar 'mobiele data en WI-FI' en zorg ervoor dat achtergrondsdatagebruik aan staat

4. Ga naar 'geavanceerd' --> Batterij en zorg ervoor dat de app je batterij kan gebruiken op de achtergrond

Zorg ervoor dat de TicketSwap app gestart is als je je telefoon of tablet opnieuw opstart

• Het opnieuw starten of rebooten van je telefoon zal alle apps afsluiten, waaronder TicketSwap. Als TicketSwap niet handmatig wordt geopend na het opstarten zal je geen notificaties starten. Je kan dit automatisch reguleren met een van de vele auto start manager apps in de Play Store.

Netwerk troubleshooting

• Probeer zoveel mogelijk WiFi te gebruiken

• Als je een WiFi netwerk gebruikt zorg ervoor dat port forwarding is toegestaan voor de ports 5228, 5229, 5230 en 443