På grund av Känn din kund-bestämmelserna måste vår betalningsleverantör Stripe be dig om ytterligare verifiering innan de kan betala dig. Du kan få ett felmeddelande efter att du laddar upp ditt ID som säger att födelsedatumet på din legitimation och det som finns i vårt system in stämmer överens med varandra.

Du kan se till att födelsedatumet är korrekt på ditt konto (www.ticketswap.com/account). Efter detta kommer du att kunna bli verifierad väldigt snabbt!

Hittade du svaret?