Hoe we TicketSwap veilig houden
Hoe voorkomt TicketSwap het gebruik van bots?
Kevin avatar
Geschreven door Kevin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

TicketSwap is een populair platform voor het kopen en verkopen van tickets voor concerten, festivals en andere evenementen. Sommige gebruikers proberen echter een bot te gebruiken om sneller tickets te kopen dan andere. TicketSwap heeft verschillende maatregelen geïmplementeerd om het gebruik van bots op het platform te voorkomen, die we in dit FAQ-artikel zullen toelichten.

Wat is een bot en waarom is het een probleem?

Een bot is een programma dat het proces van het kopen van tickets op TicketSwap automatiseert. Deze bots kunnen naar beschikbare tickets scannen, ze aan de winkelwagen toevoegen en de aankoop binnen enkele seconden voltooien. Dit geeft gebruikers die een bot gebruiken een oneerlijk voordeel ten opzichte van anderen die handmatig tickets proberen te kopen. Het kan er ook toe leiden dat tickets binnen enkele seconden uitverkocht zijn, waardoor echte kopers gefrustreerd en teleurgesteld raken. TicketSwap doet er alles aan om ervoor te zorgen dat gebruikers die gebruik maken van een bot van het platform geweerd worden

Hoe voorkomt TicketSwap het gebruik van bots?

TicketSwap heeft verschillende maatregelen genomen om het gebruik van bots op het platform te voorkomen. Deze maatregelen bestaan uit:

• Captcha's: TicketSwap gebruikt captcha's om ervoor te zorgen dat gebruikers echte mensen zijn en geen bots. Captcha's vereisen dat gebruikers een puzzel oplossen of objecten in een afbeelding identificeren om te bewijzen dat het echte gebruikers zijn.

• Limieten op kaartaankopen: TicketSwap beperkt het aantal kaartjes dat gebruikers voor een evenement kunnen kopen. Dit helpt voorkomen dat gebruikers grote aantallen tickets kopen met een bot. Het aantal tickets dat een gebruiker kan kopen is momenteel 8 tickets voor hetzelfde evenement.

• KYC: TicketSwap gebruikt de 'Know Your Customer'-regelgeving om gebruikersaccounts te verifiëren. Gebruikers op TicketSwap moeten hun identiteit verifiëren voordat ze volledig gebruik kunnen maken van het platform. Een bot wordt niet geverifieerd, wat resulteert in beperkte toegang tot het platform. Het gebruik van deze regels zorgt ervoor dat alleen echte fans volledige toegang krijgen tot TicketSwap.

• Controle op verdachte activiteiten: TicketSwap controleert zijn platform op verdachte activiteiten, zoals meerdere aankopen vanaf hetzelfde IP-adres of apparaat.
    Als TicketSwap verdachte activiteit detecteert, wordt dit verder onderzocht door het preventieteam. Op basis van hun bevindingen kan een account geblokkeerd of verbannen worden.

• SecureSwap: Door gebruik te maken van de SecureSwap technologie kan TicketSwap de geldigheid van tickets garanderen. Gebruikers die gebruik maken van een TicketSwap bot worden opgemerkt en tickets kunnen ongeldig worden gemaakt. Omdat fanatiek een van de kernwaarden van TicketSwap is, hechten we veel waarde aan de gebruikerservaring.

Hoe werkt SecureSwap?

Door gebruik te maken van SecureSwap kan TicketSwap na een aankoop een nieuw ticket genereren. Wanneer een gebruiker een ticket op TicketSwap verkoopt, wordt de barcode van de verkoper ongeldig en ontvangt de koper een nieuw ticket met een nieuwe barcode. Het gebruik van deze technologie garandeert de geldigheid van het ticket voor de koper.

Naast SecureSwap is in 2022 de nieuwe functie ‘Sealed ticketing’ op het platform geïntroduceerd. Ticketeigenaren kunnen hun verzegelde ticket doorverkopen, zelfs als ze het ticketbestand nog niet hebben ontvangen. TicketSwap zorgt ervoor dat de koper 48 uur voor het evenement zijn eigen, gepersonaliseerde, ticket ontvangt. Disclaimer, we gebruiken de verzegelde ticketingtechnologie alleen met gelieerde ticketaanbieders zoals Eventix en Paylogic. Verzegelde ticketing voorkomt fraude en is de toekomst van veilige ticketing en veilige doorverkoop.

Hoe zorgt TicketSwap ervoor dat tickets geldig zijn?

TicketSwap verifieert de echtheid van tickets voordat ze op hun platform worden vermeld. Wanneer een verkoper tickets te koop aanbiedt, moet hij een pdf- of PKpass-bestand van de tickets uploaden, dat door TicketSwap wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze echt zijn. TicketSwap controleert ook de streepjescode op de tickets om er zeker van te zijn dat ze geldig zijn en niet gedupliceerd zijn. TicketSwap verkoopt tickets voor heel veel populaire evenementen. Of je nou graag naar een festival wilt, of voorkeur hebt voor een concert!

Wat kunnen kopers doen om het gebruik van bots te voorkomen?

Kopers kunnen het gebruik van een TicketSwap bot helpen voorkomen door deze tips te volgen:

• Wees er snel bij: Echte kopers moeten snel zijn bij het kopen van tickets op TicketSwap. Populaire evenementen kunnen snel uitverkocht zijn, dus kopers moeten klaar zijn om kaartjes te kopen zodra ze beschikbaar zijn.

• Meld verdachte activiteit: Als kopers vermoeden dat andere kopers gebruik maken van een TicketSwap bot, kunnen ze contact opnemen met het Live Support-team.

• Koop of gebruik geen TicketSwap bot. De bots werken niet en door het gebruik ervan riskeer je permanent verbannen te worden van ons platform.

Hopelijk heb je nu een duidelijk beeld van wat TicketSwap doet om een bot te voorkomen. Als je er klaar voor bent, kan je nu starten met het verkopen van je tickets!