Algemene Vragen
Hoe werkt het doorsturen van tickets?

Ontdek alles wat je moet weten over het verkopen, doorsturen, kopen en accepteren van mobiele Ticketmaster-tickets die zijn overgezet.

Andrea avatar
Geschreven door Andrea
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sommige ticketbedrijven gebruiken mobiele tickets of digitale tickets die je niet kunt afdrukken of als PDF zijn. Ticketmaster gebruikt tickets die alleen mobiel te gebruiken zijn, wat betekent dat je het ticket alleen kunt zien in hun app op je iOS- of Android-apparaat. Dit doen ze omwille van extra veiligheid, zodat de juiste persoon binnenkomt.

Lees verder voor stapsgewijze instructies voor het kopen en verkopen van mobiele tickets die je moet doorsturen.

Tickets verkopen en doorsturen

Om je advertentie in de TicketSwap-app op te stellen, klik je op 'Verkopen' en volg je de getoonde stappen. Heb je tickets gekocht via het platform van Ticketmaster, dan moet je de tickets openen en beheren op hun platform, de Ticketmaster-app. Zo werkt dat:

1. Kopieer het unieke e-mailadres dat je in de TicketSwap-app ziet naar je klembord

2. Ga naar de Ticketmaster-app*

3. Klik onder de '+'-knop op doorsturen

4. Voer TicketSwap in als de ontvanger

5. Plak het e-mailadres dat je naar je klembord hebt gekopieerd

6. Ga terug naar de TicketSwap-app en maak je advertentie af

Je tickets zijn altijd privé totdat een koper voor je ticket heeft betaald.

Bekijk dit voorbeeld om te zien hoe het er op Ticketmaster uitziet:

Doorgestuurde tickets kopen en accepteren

Om een ticket dat je hebt gekocht te accepteren, sturen we je per e-mail en mobiele notificatie een bericht om je daarbij te helpen. Je hoeft alleen maar het ticket te accepteren via de Ticketmaster-app. Download de Ticketmaster-app voor iOS of Android als je dat nog niet hebt gedaan – dat is de makkelijkste manier om je ticket te accepteren. Dat werkt zo:

1. Controleer je e-mail om het ticket van ons te accepteren – de e-mail is getiteld 'Accepteer je ticket voor [Naam van je evenement]!'

2. Tik op 'Ticket(s) accepteren' en we leiden je naar de website van Ticketmaster

3. Log in of meld je aan bij Ticketmaster*

4. Tik op 'Tickets accepteren' en ga naar Tickets om je gekochte tickets te bekijken. Hieronder vind je een voorbeeld van het accepteren van Ticketmaster-tickets.

Nu hoef je alleen nog maar bij de ingang je ticket in de Ticketmaster-app te laten zien. Geniet van de show!

Meer hulp nodig bij het doorsturen of accepteren van tickets via Ticketmaster? Ga naar ons artikel over probleemoplossing voor het doorsturen van tickets voor meer hulp bij je specifieke vragen of stuur ons een bericht en we helpen je graag verder.

* Wanneer je tickets doorstuurt of accepteert via het platform van Ticketmaster, zijn de algemene voorwaarden van Ticketmaster van toepassing op de acties die je daar uitvoert.

Momenteel verkrijgbaar in Nederland, Spanje en VK. Binnenkort meer landen!