Alla samlingarKöpa en biljett
Vad är återbetalningsskydd och hur fungerar det?

Hitta all information du behöver för att hantera ditt återbetalningsskydd om något oväntat händer och du inte kan gå på ett evenemang.

Andrea avatar
Skrivet av Andrea
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gick något fel med transporten eller har du hamnat i en nödsituation? Det är sånt som händer. Det är därför vi erbjuder extra återbetalningsskydd för biljettbokning genom våra samarbetspartners på XCover. För bara en liten procentandel av biljettpriset hjälper vi dig med detta enkla tillägg .

Vad täcks?

Återbetalningsskyddet säkerställer att dina biljetter återbetalas om du eller någon av biljettinnehavarna i din grupp inte kan delta i evenemanget av en anledning som anges i din plan. Du täcks upp till inköpspriset för biljetten. Detta inkluderar:

• Återbetalning vid sjukdom eller skador som du eller andra deltagare råkat ut för

• Omfattade fel i kollektivtrafiken

• Problem med räddningstjänsten eller oväder

• Kallelse till jourtjänstgöring eller militärtjänstgöring

Se hjälpcenter för återbetalningsskydd för att få svar på de vanligaste frågorna. Teamet på XCover finns där för att hjälpa dig och svara på alla frågor du kan tänkas ha.

Du kan även läsa de fullständiga villkoren för att få mer information om ditt återbetalningsskydd.

Vad täcks inte?

Detta återbetalningsskydd omfattas av ytterligare villkor och undantag. Se till att du kontrollerar din plan, eftersom täckningen kan skilja sig från land till land.

Vanligtvis täcker inte XCovers återbetalningsskydd för bokning vid följande situationer:

• Om du ändrar dig eller bara vill ha pengarna tillbaka för oanvända biljetter

• När du inte har tillhandahållit dokument som begärts av XCover Claims Team

• Om ditt evenemang ställdes in eller flyttades av arrangören (i så fall kommer återbetalningen från arrangören, beroende på deras villkor och bestämmelser)

• En begäran om återbetalning som inte täcks av planen

• Dina biljetter fungerar inte vid dörren - i dessa fall hjälper TicketSwap till att lösa situationen

Hur köper jag återbetalningsskydd?

Du kan köpa XCovers Återbetalningsskydd för bokning som ett tillägg när du köper dina biljetter och där kan du även se fördelarna med återbetalningsskydd och en länk till villkoren.

Om du har köpt XCover Protection kan du logga in på ditt XCover-konto för att begära en återbetalning, göra ändringar i ditt skydd och se din plan, faktura och certifikat.

Kontrollera din inkorg för ett bekräftelsemeddelande från XCover för att komma igång. Klicka på länken så aktiveras ditt konto. Om du inte kan hitta e-postmeddelandet från XCover och det inte finns i din skräppost, reklammapp eller papperskorg, följ bara de steg som beskrivs i denna användbara artikel.

Hur gör jag en skadeanmälan?

Logga in på ditt XCover-konto, välj det XCover-skydd du vill skicka in en begäran om återbetalning för och välj sedan "Lämna ett försäkringsanspråk". Se till att du har de nödvändiga dokumenten som krävs som bevis nära till hands, och att anledningen till att du vill avboka uppfyller villkoren i återbetalningspolicyn.

XCovers återbetalningsprocess är snabb och problemfri, med betalning eller återbetalning för godkända återbetalningsförfrågningar som behandlas direkt. XCover-teamet strävar efter att slutföra 95 % av återbetalningsförfrågningarna inom tre dagar efter att de lämnats in, så håll ett öga på din e-post.

Tänk på att du måste aktivera ditt konto första gången du besöker XCover. Öppna bekräftelsemeddelandet från XCover i din inkorg och klicka på länken för att konfigurera ditt XCover-konto.

Vad händer om mitt evenemang skjuts upp, ställs in eller om det är problem med biljetten?

Vänligen kontakta vårt TicketSwap Support-team

om arrangören ställer in eller skjuter upp evenemanget eller om du har problem med att komma in på evenemanget. Även om detta inte faller under XCovers återbetalningsskydd för bokningar, hjälper vi alltid till att ordna en eventuell återbetalning eller att återutfärda biljetter med arrangören och säljaren av dessa biljetter.